EvoBanner2Top EvoBanner2End
Et
EvoBanner2Bottom
Velkommen
Nyheder
Newsletters
Fester
Historien
Bliv medlem
Links
Downloads
Kontakt os
Sponsorer
One level up

"Kært barn har mange navne". Et "Computer Party", et "Demo Party", den danske udgave: en "Computer fest", en "Computer weekend". Alt dette hentyder til det samme: At en masse computer freaks eller endda helt normale mennesker mødes i evt. en weekend for at have det sjovt, spille computer, drikke en masse cola, lærer en masse nye ting og lærer en masse nye mennesker at kende.

Alle har deres egen computer med. Nogle har endda slæbt en toaster eller sågar en micro ovn med til at lave popcorn i. Her i nørdernes (eller som vi ser os selv: "freaks") paradis spilles der computer døgnet rundt. Som deltager sover man sjældent mere end 4 timer hver nat, nogle sover endda over hovedet ikke! Tag som eksempel en af vores trofaste gæster "Psycho". Jeg mener at huske at han præsterede ikke at sove i over 142 timer!!! Når man ikke har sovet i mange timer får de fleste en speciel evne til at kunne sove de mærkeligste steder.

sove

De to genre...

Der findes også en undergenre når man taler om et "Computer Party" eller en "Computer weekend". Den kaldes et "Demo Party".

Til et normalt "Computer Party" spiller deltagerne for det meste computer spil. Der er computer spils konkurrencer hvor deltagerne dyster om at være den bedste til et bestemt computer spil o.l.

Til undertypen, et "Demo Party", spilles der ikke nødvendigvis computerspil. Her programmeres, laves musik, designes 3D grafik og meget, meget mere. Et "Demo Party" beskrives nok bedst med et citat fra Shayera:

    "At deltage i et computer-træf som "The Party" kan egentlig bedst sammenlignes med at tage til Paris og se på haute couture. Ligesom visse folk drager sydpå for at se på tøj, tager vi én gang om året til Jylland. Ikke for at kigge på traditionel brød-på-bordet-programmering, men på outreret, kreativt design. Vi er jo også en slags designere. - vi viser moden inden for programmering." Citat slut.

I dette citat fortæller Shayera om den årligt tilbagevendende begivenhed "The Party" som er Danmarks største "Demo Party" Her kommer 3000-4000 deltagere hvert år fra hele verden for at vise det sidste nye inden for computer musik og det man kalder demoer. Ordet "demo" kan nok også bedst forklares med et citat fra Shayera:

    "En demo er en præsentation, hvor lyd og billede spiller sammen. Til forskel fra en almindelig musikvideo er demoen programmeret på computer." Citat slut.

Men alt i alt handler såvel et "Demo Party" så som et almindeligt "Computer Party" om at møde nye venner, lærer en masse nye ting samt at have det sjovt... :o)

- WeirdAl

clearpixel
clearpixel